Мрежата е от основно значение за начина, по който живеем, работим и се забавляваме. Ето защо е от съществено значение да поддържаме връзка с дигиталния си живот, дори когато захранването спре. Ето няколко съвета.

Преди да започнете, помислете какъв тип мрежов потребител сте? Помислете за най-важните си онлайн дейности. Сега помислете какво бихте направили без тях. Какви дейности извършвате, които зависят от мрежова връзка? Работите ли от вкъщи? Имате ли VoIP телефон? Комуникирате ли с приятели и семейство чрез имейл, социални мрежи или Skype? Геймър ли сте? Предавате поточно съдържание от Netflix, HBO Go, YouTube или Pandora? Контролирате домашната сигурност и настройки от вашия смартфон? Всички изброени?

Подобно на повечето хора, вие вероятно ще участвате не само в една, а в много от изброените по-горе дейности. Въпреки тази зависимост от свързаността, много от нас често не осъзнаваме необходимостта от домашната мрежа в ежедневието си, докато изведнъж не се окажем без нет. Свързаните с промени във времето прекъсвания на електричеството представляват 44% от общия им брой, а те неминуемо водят до неочаквано спиране на работата на мрежата, застрашавайки вашата работа, семейния живот и безопасността.

Когато токът спре, трябва да сте сигурни, че вашата мрежова връзка ще продължи да работи. Свързването на вашия модем и рутер към UPS ще увеличи максимално работата на вашата домашна мрежа в случай на прекъсване на електрозахранването. Новите продукти, като тези от семейството Back-UPS Connect, осигуряват часове работа на мрежовото оборудване, след като захранването бъде изключено, ще останете във връзка, когато имате най-голяма нужда от него. Ефективният дизайн на Back-UPS Connect удължава максимално времето за работа на устройства с ниска мощност, дори превъзхождайки най-големия UPS при еквивалентни натоварвания с ниска мощност.

Back-UPS Connect предлага до 4,5 часа работа в мрежата, което означава, че семейството ви може да продължи да използва и да се наслаждава на мрежовите ви устройства дълго след изключване на захранването. Възможността да поддържате връзка е от решаващо значение, поради което запазването на мрежата ви с Back-UPS Connect е изключително важно. Но да се върнем към първоначалния въпрос: какъв тип мрежов потребител сте?

Това да установите на кои устройства разчита вашият дом е от решаващо значение, за да сте сигурни, че ще продължат работата си, захранвани от батерията по време на прекъсване на електрозахранването. За да Ви улесним максимално анализирахме четири типа , които описват и основните видове мрежови потребители. Включили сме препоръки за продукти за всеки тип потребител, които ще захранват вашите устройства, за да можете да останете активни, когато токът спре. Определете към кой от изброените типове мрежови потребители спадате и вижте кои са най-добрите варианти да защитите начина си на живот по време на прекъсване на електрозахранването.

Потребител, който работи от дома - Като отдаден професионалист в дома си, поминъкът ви зависи от домашната ви мрежова връзка. Без достъп до вашия имейл, облак или фирмена мрежа не можете да си вършите работата. По време на прекъсване на електрозахранването рискувате да пропуснете срокове, не можете да участвате в уеб срещи, нямате достъп до споделени документи и т.н. Накратко, загубата на свързаност засяга вашия бизнес! В допълнение към Back-UPS Connect за вашата мрежа и мобилни устройства, имате нужда от модел като Back-UPS Pro за осигуряване на резервно захранване на вашия компютър, монитор, принтер и телефон. Помислете за конкретното оборудване, което трябва да определите за правилния размер на Back-UPS Pro. Не забравяйте да се уверите, че избраният от вас UPS има достатъчно портове, за да поддържа цялото ви ИТ оборудване.

Онлайн геймър - Независимо дали играете, стриймвате видео клипове или сте “звезда” в социални мрежи, вашият цифров живот зависи от вашата домашна мрежова връзка. Без нея не можете да сте в непрекъснат контакт с приятелите и семейството си онлайн, независимо дали става въпрос за проверка на Instagram или игра на Call of Duty. Ако токът спре, цялата електроника, която имате за забавление, става безполезна. Продължете да играете, дори и когато това се случи, като свържете телевизора, игровата конзола, компютъра, Blu-Ray плейъра и кабелната или сателитната към UPS. С всички тези устройства можете да обмислите AV UPS за вашия телевизор и игрова конзола и Back-UPS Pro за компютър, високоговорители и т.н. Така или иначе, голям телевизор ще изисква повече енергия, така че не забравяйте да оразмерите вашия UPS в съответствие с оборудването, което имате.

Семейството с няколко дисплея - Вашето семейство разчита до голяма степен на домашната мрежова връзка, за да зарадва всички. Обикновено вашият дом има множество устройства, свързани към мрежата по едно и също време и тяхното използване може да варира от децата ви, които подават задание онлайн, до родител, завършващ уеб конференция, или дете, което гледа Netflix на таблет. За да зарадвате всички у дома, ще искате да свържете колкото се може повече от електрониката на вашето домакинство към UPS захранването. Back-UPS в домашния офис за цялото ви ИТ оборудване ще ви предпази и работи по време на прекъсване на електрозахранването. Моделите Back-UPS Connect ще поддържат мрежата работеща и детското съдържание в продължение на часове при нужда.

Независимо от това, което вие и вашето семейство правите онлайн, защитата на вашата мрежова връзка с Back-UPS Connect BGE70 или BGE90M е важна за вашия цифров живот. Също така, в зависимост от оборудването, с което трябва да продължите да работите по време на прекъсване на електрозахранването, един или повече UPS Back-UPS или Back-UPS Pro биха били отличен избор.  


Източник: Блогът на Schneider Electric